Vi för traditionen av kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan vidare

brilliant yoga - amazing meditation
Brilliant yoga – amazing meditation

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga där vi kombinerar olika yogaställningar (asanas) med andning (pranayama). Varje pass innehåller dessutom mantran, meditation och avslappning. Resultatet blir en fantastisk möjlighet att länka ihop höger och vänster hjärnhalva med kropp och ande, att känna kraften från jorden och bekanta sig med de oändliga aspekterna av sig själv. Om man vill. Annars är det en väldigt skön och expanderande träningsform :-).

I nybörjarkursen går vi steg för steg igenom yogisk andning, eldanding, mantran och olika typer av meditationer. Passet är 1,5 timme men kom gärna lite innan det börjar för att få en möjlighet att ta det lugnt. Vi utför yogan barfota på ullmattor som finns för utlåning. Du behöver löst sittande kläder och kanske en vattenflaska om du skulle bli törstig.

I fortsättningskursen utgår vi från samma pass som i nybörjarkursen, men instruktionerna är mer kortfattade och tiderna för varje asana desto längre. Lite mer utmanande, där du kan hitta nivån på vad kroppen klarar trots att sinnet inte vill vara med, stanna kvar där och stärka nerver och släppa blockeringar i den process som blir resultatet. Även du som inte praktiserat kundaliniyoga speciellt länge kan självfallet vara med på fortsättningsyoga. Det viktiga är att du är lyhörd inför din kropp och dess begränsningar och inte förväntar dig att kunna hålla ut i samtliga asanas. I fortsättningskursen sker avslappning till ljudet av gongspel – denna mycket speciella upplevelse där ljudet vibrerar ut och igenom hela ditt system med en fantastisk avslappning till följd.

Varmt välkommen till en expanderande och transformerande upplevelse!