Omfamna motståndet

S som i sol som i D-vitamin

posted in: Hälsa, Kundaliniyoga | 0

Sträva efter balans

Inom kundaliniyoga arbetar vi med att balansera vårt hormonsystem och stärka nervsystemet för att komma i samklang med oss själva, må bättre och bli gladare. En central substans som stärker upp vårt system och det vi skapar med hjälp av yoga är D-vitamin.

D-vitamin

Denna speciella vitamin som bildas i huden då solen får lysa på den verkar vara ett universalskydd. Vi får starkare benstomme, bättre skydd mot cancer (om vi inte solar för mycket och bränner oss), mindre benägenhet till årstidsbunden depression och förbättrat immunförsvar. Det finns t.o.m. studier som tyder på att vi blir smalare med tillräckligt mycket D-vitamin! Problemet är att vi inte kan bygga upp några depåer av D-vitamin och att vi har för lite sol här i nord för att undvika brist under vinterhalvåret.

Så vad att göra? 

Sök dig till ljuset utomhus så ofta det går under lunchen och stoppa nästan mot solen en stund! Komplettera med att äta fiskleverolja, fet fisk eller ägg i massor.

Sommaryoga på Lövön

Eller varför inte ta ett yogapass vid kustbandet, där du får gott om tillfälle till att bada i sol? Den 1 juli startar sommaryoga på Lövön. Läs mer här»